Image

Alexander er erhvervskandidatstuderende

Vejen frem i livet går ad mange forskellige veje – og for Alexander Nyholm Petersen åbnede der sig en helt unik mulighed, da han skulle læse videre til civilingeniør.

Alexander går på Erhvervskandidatuddannelsen i Operations Management på Det Tekniske Fakultet ved SDU, men udover at være studerende, med alt hvad der hører til af gruppearbejde og undervisning, så arbejder han samtidig på deltid hos virksomheden Gram Commercial, der fremstiller kommercielle køle- og fryseprodukter.

- Jeg er vant til arbejde, det gjorde jeg også under min bachelor. Det havde jeg ikke lyst til at give slip på, så da jeg hørte om Erhvervskandidaten, var det en oplagt mulighed, fordi jeg kunne fortsætte studiet og samtidig arbejde i løbet af de næste fire år, fortæller Alexander Nyholm Petersen.

Kickstart karrieren

- For at starte på uddannelsen skal du have et samarbejde med en virksomhed, og her hjalp Annette Duedal fra Trekantområdet mig i kontakt med forskellige virksomheder, blandt andet Gram Commercial, hvor jeg arbejder nu og sidder i den tekniske afdeling. De ledte netop efter en ingeniør på deltid, uddyber Alexander.

Allerede inden studierne er afsluttede, kickstarter de erhvervskandidatstuderende deres karrierer, og arbejder som enhver anden ansat i virksomheden. Den eneste forskel er, at du nogle dage sidder i et undervisningslokale med dine studiekammerater, mens du andre dage sidder på kontoret eller er ude i produktionen.

- Det gode er, at Alexander sådan set allerede er uddannet ingeniør, nu bygger han bare ovenpå og kommer med ny viden. Vi gik netop med et videnshul, som Alexander kunne udfylde med netop sine kompetencer, fortæller Claus Schou Nielsen, der er fabrikschef hos Gram Commercial og var med til at ansætte Alexander.

Det perfekte match

- Vi hørte om muligheden fra en af Trekantområdets konsulenter – og da vi på det tidspunkt ikke havde brug for en fuldtidsansat, men stadig havde behov for at supplere vores viden og kompetencer, var det ideelt for os, at vi kunne ansætte en ingeniør på deltid, forklarer Claus, der oplevede hele processen med at finde en erhvervskandidat som meget lige til, og fortsætter;

- Vi havde en god dialog med Annette Duedal fra Trekantområdet om vores ønsker og behov, og herefter fik vi fire-fem forskellige kandidater præsenteret, som mulige match til vores virksomhed. Derefter gik det som enhver anden ansættelsesproces, hvor vi kunne se, at det var Alexander, der havde netop de analytiske kompetencer, vi havde brug for.

Fra tabeller til virkelighed

Alexander er ikke i tvivl om, at det var det rigtige valg, han tog.

- Det giver bare noget andet, når du kan bruge det, du har lært, lige med det samme. Nu har jeg faktisk konkrete tal fra Gram Commercial, min studiegruppe og jeg kan tage udgangspunkt i på studiet i stedet for en opstillet case – og min bearbejdning fra studiet kan jeg tage med tilbage til Gram Commercial og gøre en konkret forskel med mit studiearbejde, fremhæver Alexander.

Hos Gram Commercial er fordelene også til at få øje på.

- Opstår behovet igen, er jeg sikker på, at vi vil trives med samme model. Vi har fået en ny, dygtig medarbejder, der bidrager med ny viden, og som virkelig lærer vores virksomhed at kende og bruge sine analytiske evner til at skabe en konkret forskel i de projekter, vi har gang i.